Övervakning på Internet

Jag har under vissa studier på Internet hittat en blogg som verkar väldigt bra. Här tas ett spionpogram som heter FRA upp, denna bot ska spionera på hela internet för att ta fast "terrorister", kallas av sidan för "Lex Orwell". Frågan är vad denna spion kommer ställa till det för folket på det "fria" internet. Nu kommer alla övervakas, adjö med suveräniteten på internet! Länge leve den fria IT revolutionen som startades på 90-talet. Nu är det slut med nedladdningar, RIP.


Länk till bloggen där jag hittat denna makabra nyhet:
http://www.gate303.net/2008/06/15/fra-hotar-den-personliga-integriteten/



En ny dag, en ny plan.

Jag har efter virus och spyware insett att hela PC marknaden är på nedgång. Nu har jag införskaffat en Macintosh, denna maskin sägs ska vara utan skräp som vissa programmerare spinner fram. Har för säkerhetens skull skaffat ett antivirus program. Likt förbannad blinkar det till ibland där man får se sårbarheter som vissa sidor har. Verkar som en ny virus marknad växer fram. Har annars planerat att ta mig ifrån spelträsket för att vakna upp för en ny värld.

Detta är min nya macbook, säkrad framtid, säkrad för virus!



Kan även meddela att CSN har sagt upp bekantskapen så bloggen byter namn till Nordpolen. Stannar kvar i Norbotten för en magisterexamen och jobbsökande, dags att komma ut på marknaden innan man är för gammal. Ha en bra dag! Dags för mig att ta sig in i staden för inskrivning på AMS.

Okänd Soldat i Malmö

Nu har jag äntligen haft sommarlov och förhoppningsvis kommer jag efter ett datorinköp ta mig ifrån datorvärlden och leva i nuet. Har haft flera planer på att byta inriktning och bli nåt annat än en systemvetare eller en sk. programmerare, 20år vid datorn är en farlig upplevelse, speciellt eftersom den generation jag kommer ifrån suttit där och kallats "nörd". Efter ett sommar uppehåll har jag nu i min djungel av ideér kommit fram till att jag måste specialisera mig i ett område om jag vill få ett jobb i en konkurenskraftig värld som denna. För att få ett jobb behövs spetskompetens. Nu har en yrkesutbildning och praktikplats dykt ner i mitt liv och framtiden ser ljus ut, snart jobbar jag. Annars har jag haft funderingar på att byta inriktning som sagt, då mot ett statsvetenskapligt äventyr på Lunds universitet.


Best regards,
Menige Emmoth

RSS 2.0