Ett svart hål

Grymt det är dax att åka på expidition, tar väl bara några år. En ny värld skapas 1,4 miljarder ljusår bort. Det är synd vi inte har stargates att åka med, kan skaffa oss en ny värld. Om ozonet försvinner, tar vi oss dit. För att citera sydsvenskan, "En "dödsstråle" från ett svart hål har gått till attack mot en närliggande galax." Det handlar om två galaxer som tycks vara på väg att förenas. De säger även om vi kallar den för en dödsstjärnegalax så kan den i slutändan vara en källa till liv i den mer avlägsna galaxen. Det är dags forskare uppfiner warp drive så kan vi vara med i galaxernas krig som sydsvenskan kallar det.

Filmfestival Noir sökes

Har sett lite film noir och anser mig redo att slänga mig in i dess, svart vita kriminalardramor. Har någon i Skåne någon aning om vars en sådan film festival skulle kunna äga rum? har våren 2008 flyttat till Lund, bloggen döps då om till Sydpolen. Nu har jag fastnat för sådana här kriminalare och de är ju väldigt svåra att få tag på, ha en bra Jul Noir!

Jul med Dylan

Detta fick jag av morsan! Just Click it!

För er som vill skapa egna, gå in på denna länk, http://www.dylanmessaging.com/create

Hittat på youtube

Har för flera månader sen insett att youtube är en mycket bra plattform för att hitta ny musik. Man surfar runt och letar sig fram bland musik filmer, var så jag hittade Donovan, en samtida Bob Dylan, finns även mer exempel på band och musiker som jag hittat där, en uppsjö av musik ligger på youtube. Dagens musiker måste vara Don Ellis, fast inte många som har Jazz som musik intresse, inte jag heller men fastnade för detta. Han är en exprimentiell jazzmusiker, Don Ellis mixar jazz med klassisk musik. Här är en dokumentär om honom:

http://www.youtube.com/watch?v=D8P4BgfsooE&feature=related

Jag har även hittat en bra trummis som heter Jones Elvin, detta efter att ha letat lite på spagetti västern filmer och hittat en film kallad Zachariah. Han låter faktiskt rätt exprimentell, bara trummor, kolla in detta klipp: Jones Elvin och Art Blakey, det finns även en bra en som heter Max Roach, Mr. Hi Hat.

http://www.youtube.com/watch?v=RJzZwVjBTGI

http://www.youtube.com/watch?v=9wnW2KLWE-g&feature=related

Napoleon

Har för ett tag sedan börjat läsa en bok om en av historiens största fältherrar. Insåg då hälften av boken var läst att jag inte hade en historiebok i min hand utan mer inblickar i livet av Napoleon sedd av flera olika författare i samtiden med Napoleon, blev en mykcet intressant läsning. Här skildrades inte historiska slag eller vägen mot makten utan olika synpunkter på hans liv och på hans framgångar och motgångar, denna bok var ruskigt bra. En mycket olik tillbaka blick på napoleon som person, här fanns oppositionens bild av Napoleon och inte bara en försköning av legenden. Denna bok blev till i denna blogg pga det nya synsättet att skildra en historisk person. Boken heter Napoleon, hjälte eller tyrann? av Pieter Geyl.

image7

Upp till kamp

image6

Dags för revolution! Här är centerns partiprogram.
Vet ej vad man kan säga men röstade rätt igen, dags att få med fler i de blåa fotspåren.

Bananrepubliken Sverige

Hittat en länk till en sida där en amerikan försöker få Sverige till ett bakåtsträvande land, den svenska bananrepubliken, läs detta och begrunda. http://www.bankrattsforeningen.org.se/Boktips/boktips16.html

Han anser allvarligt att Sverige försvann 1932 då vi blev socialdemokrater, gillar verkligen att han tar upp beskattningen av rika som ett problem. "Sverige blev då ett land där man hellre beskattade de rika än lät befolkningen sträva efter att själv bli rik.". Har även ett till citat att ta ut. Verkligen grymt att Sverige kunde bygga upp ett affärs imperium och uppvisa bättre ekonomiska resultat än resten av världen fast Jerry Hagstrom har vissa funderingar kring nedgången och hur vi kunde svika kapitalismen. "Sveriges guldålder varade mellan 1933 och 1973. Under ett 40-årigt socialdemokratiskt styre kunde sedan Sverige uppvisa bättre ekonomiska resultat än resten av världen. Den stora depressionen försvann fortare i Sverige än i övriga länder. Både svenskar och utlänningar började betrakta Sverige som ett paradis på jorden."

RSS 2.0